Hundeutstilling Steinkjer, 6.9.2009

Full inspeksjon

inspeksjon 🙂

Share
Share
Bokmerk permalenken.

5 svar til Full inspeksjon

 1. WFR sier:

  Veldig fin hund altså. Men skjønner ikk hva forkortelsene betyr da…

 2. Sigurd Gulliksrud sier:

  Her er forresten en oversikt over forkortelser:

  http://www.boxerklubben.nu/klubbinfo_forkortningar.htm

 3. Bjørn og Ulv sier:

  Hunden – Norges herrefolk
  Gjennom historien har hundene vært flinke til å synliggjøre sine behov og nødvvendigheten av ivaretakelse av disse. Gjennom bjeffing, tigging, knurring og ekstatisk glede over hjemvendte eiere, har hundene tilranet seg stadig større fordeler. Tilførselen av goder til hundene står i sterk kontrast til deres eget bidrag til samfunnet. Fra å tjene til livets opphold gjennom anstenig arbeid som gjeting, trekking og jakt., ligger nå våre firbente venner i dag hjemme og drar seg hele dagen. Denne totale trygdingen av hundene er gjort mulig gjennom en snilistisk holdning fra menneskerasen. Dette er til og med akompagnert ved at mange mennesker føler skyld fordi de ikke stimulerer hundene sine nok. Dette er et klassisk herre tjener forhold som vi
  kjenner fra krigens dager. Selv de av oss som levde under de hardeste kår følte at vi skulle gjort mer for Kongen (som spiste kanapeer i London, har vi fått tilbake guldet?)

  Et annet grelt eksempel på at hundene tar over Norge finner vi i lovgivinigen. Hvis en nødig sjel må slå lens i våre bebygde strøk vil dette bli sanksjonert av statens voldsmonopol og bøtelagt med 1000 kr. Denne loven gjelder ikke for hunder. Man kan se deres – herre-hevet-over-loven-holding- der de arogant flagger med foten at de står og lenser.

  Nå må dette ta slutt!

 4. Sigurd da! ;) sier:

  Det er riktig at det heter:
  BIR, som betyr best i rasen
  BIM, betyr best i motsatt kjønn.
  Disse to utnevnelsene gis til den beste hannhunden og tispen i samme rase.
  Videre går den hunden som fikk premieringen BIR videre til noe som kalles «gruppen» Der konkurerer en om plasseringer sammen andre raser.
  Plasseringene her heter BIG (som står for best i gruppa) Du har skrevet BIM 3, Men det skulle egenligi stå BIG 3. Det vil si at Eidi ble plassert som den tredje beste hunden i gruppen 😀 😉

 5. joda Sigurd sier:

  Der fikk du den Sigurd. BIG ikke BIM… Dette vet jo alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *